Video: The Tribe live in Parijs

Partyscene Redactie | 14 september 2009
headlines

The Tribe doet Parijs

Het was vorige maand groot nieuws op de diverse muziekfora: ‘Carl Craig brengt The Tribe weer bij elkaar’. En hoe klinkt zo’n Tribe uit Detroit dan ongeveer live op een podium? Nou, zo dus…

 

Carl Craig presents The Tribe, live in Parijs.

Pffff, vermaak je je één middagje buiten de licht neurotische wereld die Twitter heet, mis je gelijk Planet E’s aankondiging dat die avond (donderdag 10 september) een concert van The Tribe in Parijs, live via het web te volgen is. Gelukkig heeft de website Grandcrew de registratie van het volledige concert inmiddels online gezet.

Craig zat zelf in een donker hoekje links op het podium, achter een tafel mengpanelen. Hij produceerde het nieuwe album van het legendarische jazzcollectief uit Detroit, maar liet het leeuwendeel van de muziek over aan deze veteranen. Wel spreekt hij het publiek aan het eind van het concert toe. Hij noemt zichzelf "een zoon van The Tribe" en vertelt ons dat "dat techno zonder de vibes van deze mannen niet had bestaan".

Echte technoheads kunnen nu beter even iets voor zichzelf gaan doen. Maar ach, een lekker potje ontspannen free jazz... dat moet toch ook een keer kunnen? Bekijk het volledige concert hier.

MySpace Carl Craig

MySpace Tribe

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws