Carl Craig brengt The Tribe weer bij elkaar

Partyscene Redactie | 11 november 2007
headlines

Nieuw album van Carl Craig en The Tribe

Vier jaar na ‘The Detroit Experiment’ is Carl Craig opnieuw aan de slag gegaan met de muzikanten van het fameuze jazzcollectief The Tribe uit Detroit. De eerste sampler verschijnt deze maand en voor 2008 zit er zelfs een heel album in de planning.

 

The TribeNa de flirtpartijen met live-muzikanten door Laurent Garnier, Jeff Mills en nu zelfs Dave Clarke, kan de ‘mac daddy’ van de dance natuurlijk niet achterblijven. Carl Craig is opnieuw de studio ingedoken met The Tribe; een befaamd jazzcollectief dat in de jaren zeventig niet alleen furore maakte met hun muzikale kwaliteiten, maar ook een belangrijke culturele beweging in het Detroit van die tijd was.

Een aantal van de Tribe-artiesten, waaronder Marcus Belgrave, was vier jaar geleden ook al betrokken bij Carl Craig's release ‘The Detroit Experiment’. Craig heeft inmiddels een concert met Belgrave, oprichters Phil Ranelin en Wendell Harrison en veteraan Doug Hammond achter de rug. Een bijzondere reünie, aangezien het collectief in 1975 uit elkaar is gegaan en deze mannen sinds die tijd nauwelijks samen op een podium te zien zijn geweest.

Ter ere van deze reünie zullen er uiteraard een aantal studiosessies van C2 en The Tribe worden uitgebracht. Eind deze maand verschijnt de eerste sampler ‘Livin’ In A New Day’ op het label Community Projects (een zusterlabel van Planet E dat voor de gelegenheid ook nieuw leven ingeblazen krijgt). In 2008 volgt dan een volledig album op Community Projects dat waarschijnlijk ‘The Return Of The Tribe’ zal gaan heten.

'Livin’ In A New Day’ is inmiddels te beluisteren op de MySpace van The Tribe.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws