"Alle dj's zijn van origine nerds"

Partyscene Redactie | 5 augustus 2009
headlines

Het werd me allemaal weer eens kristal helder toen ik op Extrema Outdoor was. Op een podium hebben dj’s vaak de attidude van een superster, maar backstage sta je met de meesten Star Wars quotes en Cubase of Logic tips uit te wisselen. 

Bij deze deponeer ik dan ook de stelling van de week:

 “Alle dj's zijn van origine nerds”  *

Vaak als ik weer eens richting een dj-booth staar bekruipt me de veronderstelling dat de Tiesto’s en Richie Hawtin’s van deze tijd vroeger op school verre van cool waren. Waarschijnlijk waren ze dan ook degene die tijdens klassefeestjes achter de cd speler stonden in de hoop wat credits te verdienen bij hun veel  handigere leeftijdgenoten. Ik heb me dan ook altijd enorm verbaasd over de rocksterren status die djs kregen toebedeelt mid jaren 90. Even voor de duidelijkheid, je hoort me zeker niet klagen, ik vind het meer dan ok en moedig dit gedrag zoveel mogelijk aan,  maar als ik nou even voor de vorm Armin van B. naast Kurt Cobain of Ferry C. naast Slash leg komt er bij mij meteen een beeld opdagen van dat onhandige jongetje met zijn bestickerde walkman tegenover de bink van de klas die de meisjes in de fietsenhok….euhh..smurft. Het enige wat ik toentertijd (helaas) ooit in het fietsenhok deed waren fietsgerelateerde zaken als parkeren en een slot open of dicht doen. Tot de dag van vandaag is hier trouwnes geen verandering in gekomen. Enfin...

Terry Toner

In mijn beginjaren in Amsterdam had ik een huisgenoot die gitaar speelde, niet virtuoos maar zeker niet onverdienstelijk. Het gebeurde dan ook regelmatig dat ik na het uitgaan gedempte gitaar geluiden uit zijn kamer hoorde komen afgewisseld met sporadisch gegiechel. Drie serenades later viel ik dan in slaap, met als enige zekerheid dat de volgende ochtend een verliefd meisje zijn kamer uit kwam lopen.

Toentertijd maakte ik er zo nu en dan grapjes over met mijn andere huisgenoot. Deze in retrospect puur uit jaloezie gedreven spot kwam voornamelijk omdat ik onderbewust wist dat mijn muzikale kwaliteiten om 6 uur s’ochtends niks waard waren bij het vrouwelijke geslacht.

Het is me dan ook een keer pijnlijk duidelijk geworden toen ik op zo’n tijdstip mijn mond voorbij had gepraat en hoogdravend zei dat ik ook muziek maakte. Eigenlijk voordat ik de zin al had uitgesproken bekroop me een gevoel van spijt, wetende dat ik het nu moest laten zien met desbetreffende.

Toen ik het zei speelde ik nog de rol van de romantische muzikant, hopende op het juiste effect, maar nu had ik er goud geld voor over gehad om of het helemaal terug te nemen of om een gitaar erbij te pakken en al knipogend een tranentrekkende powerballad eruit te gooien, helaas zaten beide opties er even niet in…

Wel werd iets te enthousiast de powerknop van de computer ingedrukt vervolgd door het opstartten van de sequencer. Vanaf dit moment werd alles heel erg  niet sexy. Ik probeerde nog tevergeefs de seksuele spanning erin te houden, maar al draaiende aan osscilatoren, envelopes en cutoffs moet je minimaal het niveau Arie Boomsma of Peter R de Vries halen  wil je dit nog in stand weten te houden.

Waarschijnlijk ongeveer 15 minuten en een middelmatige beat later, kwam ik weer tot het besef dat ik met gezelschap was. Gezelschap dat al gapend tot de realisatie was gekomen dat misschien niet iedereen die muziek maakt sexy is.

Enkelhandig heb ik hoogstwaarschijnlijk haar beeld van de romantische muzikant aan gort geholpen en al denkende aan alle serenade brengende huisgenoten in de wereld wil ik bij deze dan ook mijn oprechte excuses aanbieden….

Sorry….

*Darkraver daargelaten

www.djterrytoner303.hyves.nl

www.myspace.com/terrytoner

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws