Postivisme in 11

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Stichting Postivisme is een platform opgericht om de artistieke visie van 11 te vertalen in inhoudelijke programmas. Postivisme toont in dit kader installaties toe-gankelijk voor een breed publiek, waarin elektronische, audiovisuele en performatieve kunst en nieuwe media integreren met de ruimte en functies van 11. Om deze doelstellingen te realiseren zal Postivisme maandelijks werken vertonen van zowel aanstormende als reeds gearriveerde kunstenaars.

Mei is een hele speciale maand voor Postivisme. Op 5 en 6 mei is namelijk het 2-jarig bestaan van 11 en om dit te vieren heeft Postivisme een mooi cadeau voor 11 bedacht. Op beide dagen zal om 22:00 uur Der Regenbaum te zien en te horen zijn van Johannes Braun en Jean Delouvroy. Johannes is n van de leden van het Berlijnse VJ-collectief Jutojo en Jean Delouvroy componeert voor de Vlaamse opera. Samen zoeken ze naar een andere manier om een landschap te zien, vrij van cordinaten, tot leven gebracht door licht en wind.
Der Regenbaum is een landschap van steen, wolken en water. De elementen evolueren en lossen in elkaar op. Een boom regent in een melkachtige pool, Microcellulaire organismen creren wegen en verkeer, mist gaat op in wolken en verdwijnt in de ademhaling van de zee.
www.jutojo.de



Bovendien gaat 11 vanaf 6 mei op reis! En wel naar de kunstvlaai, ht visuele jaarcongres zonder thematische dwangbuis. 11 en dus Postivisme hebben met haar video-installatie en programma een lans gebroken voor nieuwe vormen van videokunst. Mede daarom is haar in opdracht van het Sandberg Instituut gevraagd de videoprogrammering te hosten op het terrein van de Westergasfabriek. De plek: het machinegebouw met een 3 screens video set-up. Het programma: de beste werken uit het archief van 11 en uiteraard vooral veel nieuw werk van aanstormend talent. www.kunstvlaai.nl

Vervolgens staat voor vrijdag 26 april in het kader van premire Postivisme Trashed Kings II van Karst-Janneke Rogaar & Roel Wouters op het programma.
Trashed Kings II is een panorama projectie bestaande uit 700 lagen geanimeerde tekeningen. Het resultaat is een unieke 3-D illusionaire wereld die gedachten en onderwerpen van gesprekken van de gasten van 11 op illustratieve wijze weerspiegelt. www.xelor.nl/trashedkings

En om de maand creatief af te sluiten is het op zondag 28 mei weer tijd voor Generation C. Dit open podium voor mediajockeys beleeft inmiddels al weer zijn 7de editie. 15 minuten lang mogen creatieven laten zien wat ze kunnen op de videoschermen in het auditorium. Er staan steeds drie Pioneer DVJX1 DVD turntables te wachten op wie durft, wil en denkt te kunnen. Op voorhand hoeft men zich alleen maar in te schrijven via [mail]screens@ilove11.nl[/url].

De data op een rij:

- Vrijdag 5 & zaterdag 6 mei, 22.00 uur: Der Regenbaum
- Zaterdag 6 t/m zondag 14 mei, 12:00 tot 18:00 uur: Kunstvlaai
- Vrijdag 26 mei, 22.00 uur: Trashed Kings II
- Zondag 28 mei, 21:00 uur: Open Podium Generation C

Tenslotte nog een opmerking over de maanden juni en juli; in deze twee maanden zal er geen programmering van Postivisme plaatsvinden in 11 in verband met het laat invallen van de duisternis.

Stichting Postivisme
Oosterdokskade 3-5
1011 AD Amsterdam
T 020 427 28 41
www.ilove11.nl (zie videoagenda)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws